De roeitrainer; Uitermate geschikt voor een algehele body workout

Je hebt een druk schema. Je hebt een baan en dus een volle dagtaak. Daarnaast haast je je om colleges te gaan volgen. Thuis aangekomen ben je super moe en vereist het dus heel veel energie om naar de gym te gaan. Je blijft daarom eerder thuis zitten, je kijkt er tegenop om uit huis te gaan. Maar in feite zou een workout je heel goed doen. En wat als je thuis de zelfde workout kunt bewerkstelligen met een roeitrainer? Je bent dan in de unieke gelegenheid om zelf, op je eigen tempo en op welk uur je maar wilt je lichaam weer in vorm en conditie te brengen.

Roeitrainer

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat een roeitrainer nou precies is en hoe die werkt. Nou, dit leggen we je dan met alle graagte uit. De roeitrainer is een trainingsapparaat dat in de categorie cardio valt. Deze trainer is voorzien van een lange staaf waar een stoeltje op bevestigd is. Het stoeltje is voorzien van kleine wielen, waarmee het stoeltje naar achter en naar voren bewogen kan worden. Aan het einde van de staaf is een hendel aangebracht die je vast pakt. Door deze hendel vast te pakken en naar achteren te trekken, worden de slagen op de roeitrainer gemaakt.

Waar de roeitrainer allemaal goed voor is

De roeitrainer is een cardio- trainer en biedt het gehele lichaam de mogelijkheid om een workout te ondergaan. Dit betekent dat alle spieren tegelijkertijd onder druk kunnen worden gesteld. Denk daarbij aan de spieren van je schouders, boven- en onderarmen, buik-,rug- en bilspieren maar ook je hamstring, bovenbenen en kuiten. Je gaat op hetzelfde tempo voor langere tijd door of voert dit op. Hierdoor wordt meer bloed gepompt door je aderen naar je hart en gaat deze sneller in omloop. Dit is goed voor jouw hart. Je verbrandt op deze manier aardig wat calorieën wat ervoor zorgt dat je wat gaat afvallen. Ook wordt spiermassa opgebouwd.

Voordeel voor in huis

De roeitrainer kom je niet zo gauw thuistegen. Het is een fitnessapparaat dat vaker in huis wordt gebruikt. Vooral bij mannen is deze zeer populair. Geen wonder waarom. Je hoeft immers, minder apparaten aan te schaffen vanwege het feit dat je hele lichaam in werking wordt gezet en je overal calorieën verbrandt. Je zal wel goed de techniek onder de knie moeten hebben om er effectief baat bij te hebben. Gelukkig zijn er op verschillende platforms aangegeven hoe je deze trainer dient te gebruiken. Uiteraard leggen wij dit ook even uit. Wanneer je in een rechte houding plaats hebt genomen op het stoeltje en de hendel hebt vastgepakt, trek je deze naar je toe. Houdt de lichte stand aan en voer die van daaruit geleidelijk aan op. Na enkele keren herhaald te hebben, heb je deze oefening onder de knie. Omdat deze oefening steeds weer dezelfde handelingen heeft, gaat dit op een gegeven moment automatisch en kun je je ook concentreren op andere zaken zoals het kijken naar nieuws, een film of luisteren naar de radio.

Alhoewel de roeitrainer een vrij groot apparaat is, kun je hem echt kwijt in een hoekje van je huis. Denk daarbij aan bijvoorbeeld achter het bankstel of langs de muur in een gang. Omdat je de beste training wilt, mag de omvang van het apparaat je daarin niet weerhouden. De roeitrainer kun je in vele sportshops vinden en ze gaan al voor rond de 300 Euro de deur uit.

administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *