Met de loopband op stap

Zoekt u een loopband om thuis af te vallen, wilt u intensief trainen voor een hardloopwedstrijd of zoekt u een professionele loopband voor een medische fitnessruimte? Fitwinkel.be heeft een grote collectie loopbanden, variërend van een eenvoudige, vriendelijk geprijsde loopband tot professionele loopbanden met medische certificering. In diverse prijsklassen, zowel het goedkopere segment als de duurdere prijsklassen zijn bij ons in ruimte mate verkrijgbaar.

Onderling zijn er veel verschillen, zowel in functionaliteit en kwaliteit als in uitstraling. Belangrijk is, dat u eerst bij uzelf nagaat waarvoor u de loopband wilt gebruiken. Wat is uw doel? Bent u op zoek naar een eenvoudige, opklapbare loopband, die u helpt om af te vallen, uw conditie te verbeteren of u fitter en gezonder te voelen? Of u wilt het apparaat gebruiken om te revalideren? Dan heeft u geen loopband nodig, die een hoge snelheid kan bereiken. Wel kan een verlengde handrail als houvast handig zijn als u revalideert. En is het noodzakelijk, dat het calorieverbruik en de hartslag gecontroleerd kunnen worden. Een dergelijke loopband hoeft niet veel te kosten.

Voor professionele hardlopers is er een ruime keuze aan loopbanden, variërend in prijs. Uw rentempo bepaalt welke loopband geschikt is voor u. Veel ervaren hardlopers letten op demping, maar tegenwoordig heeft iedere moderne loopband een kwalitatief goede demping. Wij denken dat u daardoor niet uw keuze moet laten bepalen. Wel kan het een voordeel zijn als de loopband een verstelbare demping heeft. Een enkele loopband heeft die mogelijkheid en is ook bij ons verkrijgbaar.
Sommige loopbanden zijn uitgerust met de High Intensity Interval Training (HIIT). Dit is een goede manier om uw uithoudingsvermogen te trainen. Het is een zware training, die daarom maar kort duurt. Voorafgaand aan deze is een training goede warming up vereist.

In de hogere prijsklasse vindt u professionele loopbanden, die medisch gecertificeerd zijn. Deze loopbanden worden vooral gebruikt in ziekenhuizen, fysiotherapiepraktijken en revalidatiecentra. Dergelijke loopbanden hebben een startsnelheid van 0,2 km/u, die in kleine stapjes opgevoerd wordt naar maximaal 25 km/u. Door de grote variatie aan snelheden zijn deze loopbanden zowel geschikt voor mensen met medische klachten als voor actieve sporters. Voor de veiligheid hebben deze loopbanden een noodstop, zodat het apparaat direct gestopt kan worden als dat nodig is. Daarnaast zijn ze zeer gebruiksvriendelijk.

Apart benoemen wij graag de De Nohrd SprintBok Loopband. Deze bijzondere loopband is pas toegevoegd aan onze cardio-lijn. Hij onderscheidt zich van andere loopbanden door het handgemaakte houten frame. De SprintBok won hiervoor de design award ‘Concours Lépine’. Naast zijn bijzondere uiterlijk onderscheidt hij zich ook op technisch gebied van andere loopbanden. De SprintBok heeft geen motor, u bepaalt zelf hoe snel u gaat. Dit maakt de SprintBok uniek.

Heeft u interesse in een loopband? Bekijkt u dan onze uitgebreide collectie op Fitwinkel.be. Daar vindt u een ruime keuze aan loopbanden in diverse prijsklassen. Alle loopbanden zijn voorzien van een uitgebreide beschrijving, om uw keuze te vergemakkelijken. Samen met Fitwinkel een eerste stap naar een fit en gezond leven!

administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *